Print
Hits: 2803

Такою була тема семінару, організованого 23 лютого Центром підтримки експорту Сумської ТПП. Захід пройшов за фінансової підтримки Посольства Великої Британії в Україні в рамках проекту «Нарощування потенціалу для більш ефективної комунікації для бізнесу в Україні про переваги Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі з Європейським Союзом», який виконує CTA Economic & Export Analysts Ltd.

 Участь у практичному занятті для підприємств-експортерів та тих, хто бажає вийти на міжнародні ринки, взяли близько 50 підприємств Сумщини. Учасники семінару представляли такі напрямки, як машинобудування, деревообробка, виробництво та переробка сільськогосподарської продукції, інжиніринг, легка та хімічна промисловість.

Тренери Михайло ЛЕСНЯК та Віктор БОДНАРУК, керуючі партнери консалтингової компанії «OUTVED», дали конкретні поради щодо підготовки компанії до експорту продукції, налагодження системних експортних продаж та ефективного ведення зовнішньоекономічної діяльності.

Як зазначила віце-президент Сумської торгово-промислової палати Євгенія БІЛАН, на регіональному рівні питаннями налагодження зовнішньоекономічних зв’язків підприємств області опікується Центр підтримки експорту при ТПП.

«Цього року Центром заплановано низку заходів для підприємств Сумщини щодо сприяння виходу на зовнішні ринки, роз’яснення стандартів та технічних регламентів країн євро-зони. Нинішній семінар – яскравий тому приклад. Для підприємств-членів ТПП ми поширюємо також комерційні пропозиції іноземних держав, надаємо доступ до мережі EEN, допомагаємо створити профілі підприємств. Центр надає інформаційну, консультаційну та організаційну підтримку суб’єктам господарювання задля налагодження експорту і буде робити це в майбутньому», – наголосила Євгенія Білан.