002.jpg

ТОВ «А-МУССОН» доопрацював раніше оприлюднений розрахунок тарифів на свої послуги зі збирання, вивезення твердих побутових, великогабаритних та ремонтних відходів. Потреба у коригуванні виникла у зв'язку зі змінами у Податковому кодексі та з врахуванням складного економічного стану у державі й нестабільної матеріальної забезпеченост споживачів. Тож підприємство шляхом мінімізації витрат по складовим зробило новий розрахунок вартості своїх послуг.

 ТОВ «А-МУССОН» визначилося з таким розміром тарифів:

  • для мешканців багатоповерхових будинків – 9,86 грн. на 1 люд/міс.
  • для мешканців приватного сектору – 6,35 грн. на 1 люд/міс.
  • для бюджетних організацій – 52,19 грн. за 1 куб. м.;
  • для інших споживачів – 69,90 грн. за 1 куб. м.

На сьогоднішній день підприємство надає послуги за тарифами, які були визначені рішенням виконавчого комітету Сумської міської ради № 241 від 20.05.2015 року.

Новий розрахунок здійснено відповідно до діючого законодавства України, з дотриманням вимог Постанов Кабінету Міністрів України:

– «Про затвердження Порядку формування тарифів на послуги з вивезення побутових відходів» від 26.07.2006 № 1010.

– «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги» від 01.06.2011 № 869.

Тариф розраховано з урахуванням рентабельності: для населення – 0%, бюджетних установ – 12%, для інших споживачів – 50%.

Причинами перегляду тарифів на послуги з вивезення побутових відходів є зростання основних складових тарифу. За останній рік відбулось підвищення цін на паливно-мастильні матеріали, шини, акумуляторні батареї та запасні частини від 1,5 до 2,5 раз, також збільшилась вартість електроенергії. Враховуючи вищевикладене, виникла об’єктивна необхідність змінити тарифи на послуги з вивезення твердих побутових відходів виключно на різницю в зростанні ціни на паливні матеріали між запланованими та діючими, зростанням розміру мінімальної заробітної плати, вартості запчастин та введенням в дію лінії щодо сортування відходів. Відсоток підвищення тарифу становить 27,4%.

Періодичності надання послуг встановлена для мешканців багатоповерхових будинків – щоденно, для мешканців приватного сектору – 1 раз на тиждень.

Згідно з Порядком доведення до споживачів інформації про перелік житлово-комунальних послуг, структуру цін/тарифів, зміну цін/тарифів з обґрунтуванням її необхідності та про врахування відповідної позиції територіальних громад, затвердженого наказом Мінрегіонбуду України від 30.07.2012 року № 390, ТОВ «А-МУССОН» приймає зауваження і пропозиції від фізичних та юридичних осіб протягом 14 календарних днів з дня розміщення цього повідомлення за адресою: 40009, м. Суми, вул. Ярослава Мудрого (Пролетарська), 71, оф. 208, тел. (0542) 22-35-59, ел. адреса: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Структура тарифу