Print
Hits: 1679

ТОВ «Керуюча компанія «ДомКом Суми» внесла зміни до складових пропонованих на розгляд виконкому тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій. Такі корективи викликані змінами податкового законодавства.

Наприкінці минулого року обслуговуюче підприємство подало розрахунки вартості своїх послуг, розроблених відповідно до вимог постанови КМУ від 01.06.2011 №869. До цього «ДомКом» тимчасово використовував тарифи, розраховані для КП «Сумижитло», за угодою з яким з листопада 2015 року «ДомКом» обслуговує 248 житлових будинків.

 У зв’язку з внесенням змін до Податкового кодексу, ТОВ «Керуюча компанія «ДомКом Суми» здійснила коригування складових тарифів. Так, зменшено оподаткування фонду оплати праці штатних працівників (зменшення ЄСВ з 37,66% до 22%) та збільшено оподаткування тарифів в цілому (збільшення єдиного податку з 4% до 5%). Крім того, по окремим будинкам різницю в коригуванні у розмірі 1-3 коп./м.кв. перенесено на складову «Поточний ремонт конструктивних елементів, внутрішньо будинкових систем і технічних пристроїв будинків та елементів зовнішнього упорядження, що розмішені на закріпленій в установленому порядку прибудинковій території».

Таким чином, загальний розмір пропонованих тарифів по будинкам не змінився.

За детальною інформацією можна звернутися до ТОВ «Керуюча компанія «ДомКом Суми» за адресою: 40030, м. Суми, вул. Петропавлівська 86 (оф.5) або на веб-сайт підприємства: www.sumy.domkom.org.ua.

Розрахунки тарифів по будинкам