0010.jpg

ТОВ «Побутсервіс Суми» провів розрахунок нового розміру тарифу на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій. Протягом двох тижнів мешканці будинків, які обслуговує кампанія, мають можливість подати свої пропозиції та зауваження.

Рішенням виконавчого комітету у квітні минулого року були встановлені тарифи по 41 житловому будинку, яким підприємство надає свої послуги.

Як пояснюють у ТОВ «Побутсервіс Суми», за цей період зросла мінімальна заробітна плата з 1218 грн. до 1378 грн., змінилася ставка єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, суттєво підвищилися ціни на паливно-енергетичні та матеріальні ресурси (зокрема електроенергія — з 0,4194 грн. до 0,789 грн. за 1 кВт з ПДВ), змінилася ставка єдиного податку з 4% до 5%. Все це, вважають на підприємстві, практично унеможливлює надання якісних та безперебійних послуг мешканцям будинків без коригування тарифів.

Також в 2015 році були введені в експлуатацію та передані будівельною компанією «Федорченко» на обслуговування до ТОВ «Побутсервіс Суми» житлові будинки за адресами: вул. Інтернаціоналістів, 43 «Г», вул. Інтернаціоналістів, 51 «В» та вул. Реміснича, 31/1. З їх мешканцями вже укладені договори про надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій.

Відповідно до Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» зборами співвласників будинку № 12/2 по вул. Д. Коротченка Управителем цього будинку обрано ТОВ «Побутсервіс Суми», про що складено відповідний протокол.

Відтак, підприємство розрахувало новий розмір комірного для кожного з цих будинків, які взяла на обслуговування та управління.

Розрахунки здійснено згідно з Порядком формування тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2011р. № 869 (зі змінами), з урахуванням норм часу та матеріально-технічних ресурсів, норм обслуговування для робітників при утриманні будинків, споруд і прибудинкових територій, затверджених Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства від 26.02.2014р. № 61 (зі змінами). Пропонований тариф розрахований також з врахуванням по деяким будинкам, поверховості (окремо – для перших поверхів).

Зростання вартості послуг складає у середньому – 1грн. – 1,16 грн.

Зауваження та пропозиції у вигляді протоколів загальних зборів мешканців зазначених будинків щодо розрахованих тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій приймаються ТОВ «Побутсервіс Суми» протягом 14 днів з дня опублікування даного оголошення за адресою: 40022, м. Суми, вул. Тополянська, 26/1. Тел. для довідок: 700-775.

Узагальнений аналіз тарифів

Складові тарифів по кожному будинку