0010.jpg

Таке завдання поставив заступник міського голови, керуючий справами виконавчого комітету Віктор ВОЛОНТИРЕЦЬ 28 січня під час наради з представниками обслуговуючих організацій міста.

«До понеділка бурульки вже не мають турбувати сумчан. Якщо ситуація не зміниться, розмова буде вестися уже в іншому форматі», – запевнив посадовець.

Кожен із присутніх на засіданні надав інформацію щодо того, як їхні підприємства долають небезпечні льодові намерзання.

 Наприклад, керівник КП «Сумижилкомсервіс» Сергій СИТНИК зазначив, що робота просувається дуже повільно, адже самі сумчани не поспішають взаємодіяти із працівниками підприємства.

Жителі будинків часто не пускають фахівців до помешкання, аби ті могли познімати бурульки. Певний парадокс, підкреслив Сергій Ситник, полягає в тому, що з тими мешканцями, з якими укладені договори, подібних непорозумінь не виникає. Тут жителі або самі ліквідовують бурульки, або всіляко сприяють у цьому працівникам комунального підприємства.

Це саме стосується і магазинів. Підприємці, не дивлячись на те, що багато із них є орендарями, укладають договори та користуються послугами КП.

«У зв’язку із потеплінням, яке буде спостерігатися ще тривалий час, падіння бурульок не припиниться. Тому терміново треба шукати дієві методи вирішення проблеми. Такі бачу у координації роботи між всіма обслуговуючими організаціями та комунальними підприємствами міста» – підкреслив Віктор Волонтирець.

Він відзначив ТОВ «КК «КоменергоСуми», керівництво якої знайшло найбільш дієвий варіант подолання намерзань. До процесу зняття бурульок керівництво компанії залучило верхолаза, який має спеціальний дозвіл.1453992714 dsc01793

У зв’язку з цим, Віктор Волонтирець дав доручення іншим керівникам обслуговуючих підприємств послуговуватися таким досвідом. Крім того, він дав доручення залучити до зняття бурульок автовишку КП «Міськсвітло».

Керівництво міста звертається до сумчан з проханням сприяти ЖЕКам у прибиранні бурульок з дахів їхніх будинків, зокрема за потреби забезпечувати доступ фахівців до помешкань та горищних приміщень будинків. Також городян просять оминати спеціально встановлені огорожі.