002.jpg

На цьому наполягає начальник управління «Інспекція з благоустрою міста. Суми» Руслан ГОЛОПЬОРОВ.

«На минулому тижні було перевірено санітарний стан території в районі тяглового мосту по вул. Чорновола, де виявлено стихійне сміттєзвалище. Складено адміністративний протокол на особу, яка висипала там сміття. Крім того, організовано патруль, який протягом 10 днів буде вести нагляд за цією територією», – доповів посадовець 21 березня під час апаратної наради при міському голові.

За словами Руслана Голопьорова, загалом у місті виявлено 50 стихійних звалищ. З кожним днем їх кількість зростає.

«На минулому тижні спільно з ТОВ «КК «КоменергоСуми» було ліквідовано звалище по вул. Набережної р. Стрілки, за домовленістю з керівництвом ПАТ «Сумиобленерго», цю ділянку огородять парканом, аби сміттєзвалища тут не з’являлись у майбутньому», – повідомив начальник управління.

Руслан Голопьоров звернувся до усіх мешканців міста, керівників та працівників підприємств, установ, організацій щодо неухильного дотримання Правил благоустрою міста.

Всі підприємства, установи, організації незалежно від форми власності, громадяни, суб'єкти підприємницької діяльності зобов’язані укладати договори на вивіз твердих побутових відходів із спеціалізованими підприємствами, які мають відповідні дозволи на здійснення таких робіт.

Забороняється складувати будівельні матеріали, інші побутові відходи, створювати стихійні сміттєзвалища на вулицях по всій території міста.

Під час проведення санітарних рейдів, будуть збиратися адміністративні матеріали про виявлені порушення та складатися протоколи про адміністративне правопорушення, а справи про адміністративні правопорушення будуть розглянуті на засіданні комісії.