006.jpg

КП «Міськводоканал» працює у штатному режимі, забезпечуючи життєдіяльність міста задля комфорту громади, навіть в умовах карантину, введеного на території Сум.

Працівники виробничих підрозділів, зокрема, аварійно-ремонтні бригади, диспетчери, слюсарі, оператори насосних станцій, водії спецтехніки, працівники лабораторії працюють без змін, гарантуючи безперебійне водозабезпечення споживачів та прийняття стоків.

Також здійснюється постійний контроль за наявністю реагентів, витратних матеріалів, справністю обладнання, дотриманням умов гігієни та техніки безпеки станції очисних споруд з метою недопущення техногенної катастрофи.

Окрім цього, заради безпеки мешканців у зв’язку з загрозою поширення коронавірусної інфекції у комунальному підприємстві змінили режим роботи. Так, було обмежено відвідування організації; посилено пропускний режим; збільшено кількість номерів, за якими споживачі можуть з’ясувати інформацію щодо перевірки стану чи переоформлення особового рахунку, передачі показників лічильника та інших питань; створено додаткові електронні скриньки для листів та звернень; впроваджено щоденний контроль за станом здоров’я кожного працівника.

У свою чергу керівництво підприємства закликає сумчан зберігати спокій та не панікувати, запасаючись великою кількістю води на період карантину. Єдине, через що можуть відключити воду – це порив мережі, втім після завершення ремонтних робіт водопостачання буде відновлено, наголошують фахівці.

У КП «Міськводоканал» також розуміють, що через карантин значна кількість споживачів тимчасово затримає своєчасну оплату за спожиті комунальні послуги, однак людей просять по можливості не допускати виникнення заборгованостей за стабільне надання послуг.