0012.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО під час щопонеділкової апаратної наради доручив директору департаменту інфраструктури міста Олександрові ЖУРБІ посилити контроль за станом міської зливної каналізації.

Особливу увагу очільник міста наказав звернути на ділянки, де під час злив виникають проблеми та чистити не лише зливоприймачі, а всю систему.

«Вчора, позавчора були дощі і цього тижня – така ж погода. Я розумію, що за годину випала велика кількість опадів, але зверніть увагу на зливну каналізацію, особливо на вул. Харківська та пр-т Лушпи, де були проблеми і минулого року. Розумію, що там є технічні питання: три «трьохсотки» входять у «вісімсотку», це складна ситуація, але необхідно їх прочищати. Я розумію, що вони наполовину забиті. Залучайте автомобіль водоканалу, якщо їм можна це зробити. Якщо ні, то наймайте спеціалістів, які займаються саме цим напрямком. Я розумію, що понад 30 років ніхто їх не чистив капітально, але не можна спокійно спостерігати за цією ситуацією, бо буде ще осінь, зима, будуть іще дощі. Раніше ви вже провели інспектування і надали мені матеріали: де ситуація краща, де гірша. І тепер там, де гірше, необхідно ліквідовувати, щоб не було таких ситуацій, як у ці вихідні», – наголосив Олександр Лисенко.