007.jpg

Полігон із захоронення побутових відходів у селі Великий Бобрик працює в плановому режимі, забезпечуючи безперебійний прийом побутових відходів із обласного центру.

Директор КП «Сумижилкомсервіс» Богдан ЗДЄЛЬНІК розповів, що сумський полігон – єдиний в області ліцензований НКРЕКП на право провадження господарської діяльності з захоронення побутових відходів. Для цього наразі використовують першу та другу черги об’єкту. Паралельно готуються місце під будівництво третьої черги.

Богдан Здєльнік запевнив, що працюють стабільно та планово приймають відходи. Єдине, у зв’язку з дією карантинних обмежень, у відповідності до рішення виконавчого комітету, запроваджено особливий режим функціонування підприємства без допуску сторонніх осіб, на полігон допускаються виключно водії сміттєвозів, а сама техніка проходить санобробку.

«Підприємство не порушує норми закону з точки зору екології. Раз на квартал ми проводимо забори повітря, грунту та води. Складування проводиться згідно з планом. Місце для цього є. Готуємось до будівництва третьої черги. Дехто каже, що буде колапс, але я запевняю, що цього не буде. Працюємо планово. Працювали та плануємо працювати», – зазначив Богдан Здєльнік.

Директор департаменту інфраструктури міста Олександр ЖУРБА повідомив, що на будівництво третьої черги полігону виділено 20 млн гривень. Виконання робіт затрималось у зв’язку з запровадженням карантину, через що не було можливості провести передбачене для отримання оцінки впливу на довкілля (ОВД) громадське обговорення у форматі громадських слухань. Наразі сумські комунальники чекають на набуття чинності змін до процедури з ОВД, які дозволяють проводити громадське у формі надання письмових зауважень і пропозицій.