007.jpg

Сумський національний аграрний університет інформує споживачів про намір здійснити зміни діючих тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води.

СНАУ керується розділом ІІ Порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності, затвердженого наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 05.06.2018 № 130.

На даний час розрахунки за надання послуг з постачання теплової енергії та постачання гарячої води СНАУ з населенням, бюджетними організаціями та іншими споживачами проводяться згідно з рішенням виконавчого комітету Сумської міської ради від 10.09.2019 № 524 «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Сумської міської ради від 21.08.2012 № 439 «Про тарифи на теплову енергію Сумського національного аграрного університету» (зі змінами).

З часу прийняття діючих тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води відбулися зміни вартості енергоносіїв, збільшилась мінімальна заробітна плата на 13,2%. Індекс споживчих цін за три роки зріс приблизно на 10%, відповідно зросли ціни на матеріали та послуги.

На підставі вищевикладеного виникла необхідність приведення тарифів на теплову енергію до економічно обґрунтованого рівня шляхом їх перерахунку і зміни.

У зв’язку із зазначеним, СНАУ здійснив розрахунок тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води до рівня, що покриває економічно обґрунтовані витрати університету і є необхідним кроком для забезпечення надання послуг належної якості та в повному обсязі. Також слід зазначити, що у розрахунках тарифу були враховані зміни до Порядку формування тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 № 869 "Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на комунальні послуги" та внесеними змінами відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 10.06.2020 № 467.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 10.06.2020 № 467 ціна газу врахована в тарифі в розмірі 5393,00 грн (без ПДВ) за 1000 куб.м (склалася у ліцензіата протягом опалювального періоду, що передує планованому періоду), ціна електричної енергії врахована в тарифі складає 2,54 грн (без ПДВ) за 1 кВт*г (склалася у ліцензіата за шість календарних місяців, що передують місяцю подання розрахунків тарифів на планований період).

Зауваження і пропозиції щодо змін тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води приймаються у письмовій формі протягом 7 календарних днів за адресою: 40021, м. Суми, вул. Г. Кондратьєва, 160, Сумський національний аграрний університет.

Тариф для населення

Тариф для бюджетних установ

Тариф для релігійних організацій

Тариф для інших споживачів