002.jpg

Під час щопонеділкової апаратної наради міський голова Олександр ЛИСЕНКО доручив відділу транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг налаштувати роботу приватного громадського транспорту таким чином, щоб із 1 січня місто не опинилось у ситуації транспортного колапсу.

Очільник міста звернув увагу на те, що у місті зменшилася кількість приватного транспорту, особливо це відчувалося у дні, коли комунальні тролейбуси не мали змоги курсувати через погодні умови.

Як доповів начальник відділу транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг Сергій ЯКОВЕНКО, була проведена робота з приватними перевізниками, у ході якої з’ясувалось, що значна кількість транспортних засобів має технічні несправності – тому не виїжджає на маршрути. Зараз щоденно працює близько 75-77% транспорту від усієї необхідної кількості одиниць. Також відчувається дефіцит водіїв – до 25% на приватних підприємствах, які забезпечують перевезення пасажирів.

«Це пов’язано з критичною ситуацією у фінансово-економічному стані самих перевізників. Нестача коштів на ремонти, на гідні заробітні плати водіям призвела до такої ситуації, що у нас зараз у місті не вистачає транспорту», – повідомив Сергій Яковенко.

Очільник міста зазначив, що в будь-якому разі необхідно допомагати усім підприємцям нашого міста, адже бізнес страждає через карантинні обмеження найбільше.

«Коли представники закладів громадського харчування, промислових магазинів приходили до нас на площу і висловлювалися, щоб їх не перевіряли, дали можливість їм працювати, допомогли, то зараз нам необхідно подумати про те, яким чином нам допомагати і перевізникам, які обслуговують населення по перевезенню. Бо бачите, що у нас з’ясувалося, коли тролейбуси не вийшли, то якби і маршрутні таксі не вийшли – у нас була б проблема. Але ми перевірили після цього, що не всі виходять у рейс. Ми кажемо не тільки про те, що після 20:00 чи після 22:00 не виходять, але у нас уже і в денний час є проблемні моменти. Тому ваше завдання з’ясувати усі джерела цих проблем. Деякі з них ми знаємо: це, наприклад, обмеження по кількості перевезень людей. І мешканцям погано сьогодні, і перевізники не можуть фінансовий стан підтримувати у нормальному режимі», – зауважив міський голова Олександр ЛИСЕНКО.

Саме тому міський голова доручив відділу транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг налаштувати порядок роботи транспорту таким чином, щоб з 1 січня 2021 року місто не опинилось у ситуації транспортного колапсу.

«Давайте ми подумаємо з вами, думайте уже зараз, час ще є, 10 днів. Подумайте разом із перевізниками – яка потрібна наша допомога, яка в них ситуація – вивчіть по всіх підприємствах. Щоб вони чесно сказали, яка в них ситуація, щоб ви її правильно вивчили і ми, знаючи проблемні моменти, можливо, зробили чергові комунального транспорту, можливо, змінили графіки. Проблема з транспортом по всій країні, але треба його зберегти», – підсумував міський голова.