005.jpg

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлового господарства розробило доступні інформаційні матеріали щодо необхідності впровадження заходів з енергозбереження та енергоефективності в житловому секторі і механізм їх державної підтримки.


В матеріалах вміщено інформацію про основні причини тепловтрат в будинку, заходи та рекомендації, які дозволять скоротити споживання води, газу, теплової та електричної енергії.
Крім того, сумчани можуть розраховувати на державну підтримку, зокрема при утепленні житла.

На реалізацію Програми у 2016 році з державного бюджету передбачено більше 709,4 млн. грн. Загалом, з початку дії Програми позичальникам «теплих» кредитів відшкодовано з державного бюджету 427,3 млн. грн.

Ознайомитися з матеріалами можна тут.

Нагадаємо, Сумська міська рада також затвердила Порядок відшкодування з міського бюджету частини відсотків за кредитами, залученими на впровадження енергозберігаючих заходів у 2015-2017 роках.

Така фінансова підтримка з боку міської влади покликана залучити сумчан до впровадження енергозберігаючих технологій та заходів, що в результаті приведе до зменшення споживання паливно-енергетичних ресурсів, навчить жителів міста енергоощадливості, сприятиме розвитку галузі енергоефективного будівництва та реконструкції.