0012.jpg

16 травня під час апаратної наради всі відповідальні структурні підрозділи, комунальні підприємства та служби отримали попередження від міського голови за недостатню роботу з прибирання міста.


«Я спеціально виїхав на роботу раніше, аби перевірити стан прибирання зупинок – те що я побачив, мене не задовольняє. Негайно закріпити зупинки за відповідальними підприємствами та ліквідувати сміття. На це даю вам тиждень», – звернувся до посадовців очільник обласного центру.

Як повідомив начальник управління «Інспекція з благоустрою м. Суми», Руслан ГОЛОПЬОРОВ, минулого тижня на території міста було виявлено ще 45 несанкціонованих сміттєзвалищ. За попередніми розрахунками на ліквідацію усіх місць скупчення сміття необхідно близько 450 тис. грн. Власними силами Інспекції із залученням обслуговуючих організацій було ліквідовано 13 сміттєзвалищ.

Заступник міського голови Віктор ВОЛОНТИРЕЦЬ звернув увагу, що окрім ліквідації сміттєзвалищ, необхідно віднаходити недобросовісних сумчан, які їх створюють.

«Ніякого міського бюджету не вистачить, якщо ми будемо по півмільйона виділяти лише на ліквідацію сміттєзвалищ. Шукайте винуватців, які викидають сміття на вулиці нашого міста», – додав Віктор Волонтирець.

Що стосується зупинок громадського транспорту, не прибраними залишаються лише ті, де підприємці вже не провадять свою діяльність.

«Не хочуть торгувати – демонтуйте. Навіщо нам такі підприємці, через яких відчувають незручності сумчани та псується вигляд міста», – зауважив міський голова.
На наступній апаратній нараді 23 травня про вжиття заходів щодо ліквідації сміттєзвалищ та прибирання зупинок має прозвітувати директор департаменту інфраструктури міста Григорій ЯРЕМЕНКО та Руслан ГОЛОПЬОРОВ.