004.jpg

17 травня «міський уряд» затвердив умови проведення конкурсу з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування в м. Суми.

Умови визначають вимоги до автотранспортних засобів, режиму їх роботи та процедуру підготовки і проведення транспортного конкурсу.

Документом затверджено кількість лотів, що пропонуються на конкурс та кількість маршрутів у кожному, кваліфікаційні вимоги до учасників конкурсу, визначено порядок подання документів і бланк заяви тощо.

Під час розгляду питання, враховуючи його резонанс, було обговорено пропозиції подані громадськими активістами, членами виконавчого комітету та перевізниками.
Частина з цих пропозицій, зокрема громадськості, була врахована «міським урядом». Відповідно до регламенту виконавчих органів Сумської міської ради, розробник проекту рішення, в який були внесені правки має декілька днів для доопрацювання.

Відтак, документ наразі доопрацьовує відділ транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг Сумської міської ради.

Після внесення проголосованих членами виконкому коригувань, рішення буде надано для підписання міським головою.

Більш детально про умови конкурсу розповість начальник відділу Сергій ЯКОВЕНКО під час брифінгу 20 травня (10.00, майдан Незалежності, 2, каб.59). Крім того, голова постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, благоустрою, енергозбереження, транспорту та зв’язку Вікторія ГРОБОВА надасть інформацію за підсумками роботи науково дослідного інституту Харківського автомобільно-дорожнього університету щодо коригування та внесення змін до існуючої схеми руху міського пасажирського транспорту.

Нагадаємо, конкурс з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування в м. Суми. планують провести у другій половині серпня.