0010.jpg

АТ «Сумиобленерго» нагадує, що з 2 листопада, з 5:00, на території Сумської області почали застосовуватися графіки погодинних відключень (ГПВ).

Енергетики зазначають, що такі відключення охоплюють більшу кількість споживачів електроенергії (75%) ніж графіки аварійних відключень (25%), проте зменшують тривалість перерв в електропостачанні.

Графіки погодинних відключень передбачають по Сумах чотири черги.

Тривалість відключення для кожної черги – орієнтовно 2 години.

Водночас енергетики наголошують на тому, що зазначений час відключень може збільшуватися до трьох годин у зв’язку переміщенням оперативних бригад АТ «Сумиобленерго» до енергооб’єктів для проведення необхідних перемикань. Крім того, під час повітряної тривоги працівники компанії не можуть працювати на енергооб’єктах, адже об’єкти критичної інфраструктури перебувають під постійними атаками ворога. Це теж може збільшити перерву у відновленні електропостачання.

Об’єкти критичної інфраструктури на території Сумської області знеструмлюватися не будуть.

Знайти інформацію про відключення електроенергії побутовий споживач може в особистому кабінеті на «E-Svitlo», перейшовши до свого особового рахунку, де є функція «Відключення».

Оперативна інформація та роз’яснення щодо графіків відключень розміщуються на офіційному сайті АТ «Сумиобленерго».

***

У зв'язку з дефіцитом потужності в енергосистемі України і для уникнення масштабних аварій в електромережах, 3 листопада, за розпорядженням НЕК «Укренерго», на території Сумської області застосовуються графіки погодинних відключень (ГПВ) та графіки аварійних відключень (ГАВ).

Енергетики просять споживачів із розумінням поставитися до вимушених знеструмлень. Застосування ГПВ та ГАВ необхідні для зменшення навантаження на електромережі, підтримання стабільності енергосистеми та уникнення повторних аварій після того, як електромережі України були ушкоджені ракетними обстрілами та атаками дронів росіян.

Енергетики 24/7 докладають усіх зусиль, аби Сумська область залишалася зі світлом.