006.jpg

Очільник Сумської міської ТГ Олександр ЛИСЕНКО доручив департаменту інфраструктури міста спільно з КП «Міськсвітло» та КП «Шляхрембуд» розв’язати питання роботи світлофорів під час вимкнення електроенергії.

Посадовець зазначив, що наявність регулювальників не розв'язала проблему організації дорожнього руху, особливо, в темний час доби. Тож, очільник громади доручив профільному підрозділу та комунальним підприємствам оперативно налагодити роботу світлофорів під час вимкнення електропостачання. Як варіант запропонував забезпечити живленням від генераторів світлофорні об’єкти на перехрестях з найбільш пожвавленим рухом: вул. Харківська – просп. М. Лушпи, вул. Харківська – вул. Героїв Сумщини, вул. 20 років Перемоги – вул. Прокоф’єва. Паралельно триває робота щодо можливостей придбання та встановлення інших альтернативних джерел живлення для світлофорів.

Порушив очільник громади й питання забезпечення живленням ЦТП і дахових котелень багатоповерхівок. Щодо останнього, то, як повідомив директор департаменту інфраструктури міста Олександр ЖУРБА, така пропозиція вже опрацьована з головами відповідних ОСББ. Наразі лише одне з семи погодилося скористатися програмою компенсації витрат на придбання генераторів.

Принагідно керівник департаменту повідомив, що за зверненнями управителів вивчається тимчасового вимкнення ліфтів, враховуючи збільшення кількості випадків застрягання людей у підйомниках під час виключення електропостачання.