Print
Hits: 663

Фінансовий і соціальний стан Сумської міської ТГ (16 –23 січня 2023 року).

Бюджет

Станом на 19 січня до загального фонду бюджету Сумської міської ТГ (без урахування офіційних трансфертів) надійшло 97 млн грн, що становить 87,9% до плану на рік.

Сума недовиконання пропорційно 1/12 на поточну дату становить 33,1 млн грн або «-» 25,4%.

Сума недовиконання на поточну дату за розписом – 13,4 млн грн або «-» 12,1%.

До спеціального фонду бюджету Сумської міської ТГ (без урахування офіційних трансфертів) надійшли кошти в сумі 0,7 млн грн, що становить 15% на поточну дату за розписом на січень.

Офіційних трансфертів до загального фонду надійшло 37 млн грн, що становить 99% до плану на січень.

Плата за землю та комунальне майно

Протягом січня надійшло:

Освіта

У закладах загальної середньої освіти Сумської міської ТГ тривають зимові канікули. Проведено нараду з адміністрацією закладів освіти щодо організації освітнього процесу в ІІ семестрі 2022/2023 навчального року.

Ведеться постійна робота по облаштуванню та забезпеченню функціонування 48 Пунктів Незламності, що знаходяться в закладах освіти.

Продовжуються ремонтні роботи по облаштуванню найпростіших укриттів у школах.

Проведено І етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук України. Визначено 24 переможці у 23 наукових секціях, які представлятимуть Сумську міську ТГ на обласному етапі.

Консультантами Центру професійного розвитку педагогічних працівників проведено тренінгові заняття у рамках програми «Безпечний простір», учительські сесії, засідання Школи педагогічної майстерності для учасників першого туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2023».

Соціальний захист

У департаменті соціального захисту населення видано цукерки 424 дітям пільгових категорій (дітям з інвалідністю, внутрішньо переміщеним, під опікою та піклуванням, загиблих (померлих) Захисників України, з багатодітних сімей, дітей членів добровольчих формувань, учасників бойових дій, одиноких мам). Розпочалася видача цукерок дітям, які отримують пенсійні або соціальні виплати по втраті годувальника.

Також продовжується видача взуття соціально-вразливим категоріям дітей Сумщини, що реалізується в рамках реалізації Меморандуму про співпрацю з взуттєвою фабрикою ТОВ «Преміум Стар». Взуття отримали 844 дитини.

331-й особі з числа внутрішньо переміщених осіб надано продуктові набори, сформовані з урахуванням наявних залишків продовольчих товарів тривалого зберігання (державна програма). Сформовано 1 222 таких наборів, з яких їх отримали 568 осіб.

180 внутрішньо переміщених осіб отримали продуктові набори від міжнародної фундації AVSI.

Працівники департамент соціального захисту населення здійснювали приймання жителів громади з різних питань соціального захисту, вживалися заходи зі своєчасної підготовки документів для нарахування державних та місцевих соціальних гарантій. Протягом звітного періоду надано 6944 послуги щодо оформлення документів для призначення та виплати державної соціальної допомоги, матеріальної допомоги, надання пільг, компенсацій, житлової субсидії, отримання гуманітарної допомоги.

Прийнято, взято на облік та видано відповідні довідки 132 внутрішньо переміщеним особам.

Протягом звітного періоду 13 громадян повідомили департамент про безкоштовне розміщення у власних житлових приміщеннях внутрішньо переміщених осіб,

Виконувалися програми Сумської міської територіальної громади соціального спрямування «Милосердя» та «Соціальна підтримка захисників України та членів їх сімей»:

КУ «Сумський міський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) «Берегиня» щоденно забезпечувала обслуговування одиноких та одинокопроживаючих осіб похилого віку та з інвалідністю. Вперше на обслуговування взято 25 осіб.

Терцентром організовано та проведено 15 заходів культурно-виховного спрямування, якими охоплено 118 осіб, та 11 майстер-класів з декоративно-ужиткового мистецтва та кулінарії, в яких прийняли участь 90 відвідувачів денних відділень та Будинку нічного перебування.

У рамках співпраці з волонтерським рухом «МИ ТУТ» під гаслом «Наближаємо Перемогу разом» працівники терцентру та його відвідувачі надавали допомогу у виготовленні маскувальних сіток та маскувального одягу, оберегів, браслетів, окопних свічок, килимків.

Завдяки реалізації спільного з ПАТ «Сумська Паляниця» проєкту «Соціальний Хліб» 300 одиноких громадян забезпечувалися хлібобулочними виробами.

Жителям громади, які проходять гемодіаліз (21 особа), надавали послугу «Соціальне таксі».

Послугою притулку в Будинку нічного перебування терцентру «Берегиня» щодня користувалися 29 людей, ще шестеро осіб звернулися до пункту обігріву та залишилися на ночівлю.

Відбувалося 39 заходів з 53 безхатьками з соціальної інтеграції та реінтеграції, навчання, відновлення трудових і соціальних навичок, дві групові профілактичні та психокорекційні бесіди з 46 людьми.

За сприяння установи для 28 людей проведено благодійний обід, 28 – забезпечено харчовими продуктами, 19 – речами.

Проведено чотири заходи культурно-виховного спрямування, в яких прийняли

участь 15 учасників бойових дій, членів їх сімей та троє дітей, для 28 Захисників України та членів їх сімей організовано безкоштовний перегляд вистав в театрі імені М. С. Щепкіна.

Ринок праці

Чисельність зареєстрованих безробітних, які станом на 20 січня 2023 року перебували на обліку, становила 2195 осіб, з яких 1047 (48%) отримували допомогу з безробіття.

З початку 2023 року за сприянням служби зайнятості працевлаштували 103 особи, з них зареєстрованих безробітних – 85.

Під замовлення роботодавців організували професійне навчання для 35 людей.

У роботах тимчасового характеру, оплата яких здійснюється за кошти роботодавців, взяли участь 15 осіб.

До виконання суспільно корисних робіт залучили 41 особу з-поміж зареєстрованих безробітних.

Актуальна база вакансій станом на 20 січня 2023 року налічувала 259 одиниць: для робітників – 117, службовців – 112, для осіб, які не мають професії або займали місця, що не потребує спеціальної підготовки, – 30.