0012.jpg

На цьому наполіг міський голова Олександр ЛИСЕНКО під час розгляду питання про доопрацювання схеми закріплення зупинок громадського транспорту та пропозицій щодо фінансування їх прибирання.

Директор департаменту інфраструктури міста Григорій ЯРЕМЕНКО повідомив, що на сьогодні питання опрацьоване. Він нагадав, що у відповідності з чинним законодавством, на тих зупинках, де працюють підприємці, вони й повинні прибирати.

За його словами, всі зупинки, де провадиться підприємницька діяльність, перебувають на контролі в управлінні «Інспекція з благоустрою міста Суми». Якщо ж поруч із цими зупинками сміття не прибирається, то в таких випадках складаються адміністративні протоколи. В місті виявлено 140 зупинок, які не закріплені за підприємцями та не прибираються. Кошти на їх прибирання з міського бюджету виділено минулої середи під час сесії і забезпечено їх очищення від сміття. Зупинки, де підприємницька діяльність не здійснюється, прибирає КП «Сумижилкомсервіс».

Начальник управління «Інспекція з благоустрою міста Суми» Руслан ГОЛОПЬОРОВ додав, що дане питання опрацьовувалося під час засідання депутатської комісії з питань ЖКГ. «Інспекція з благоустрою міста Суми» надала свої пропозиції щодо утримання зупинок громадського транспорту.

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО зауважив, що на будівництво нових зупинок в міському бюджеті передбачено 400 тис. грн. КП «Архітектура. Будівництво. Контроль» виготовило проект зупинок громадського транспорту, я його бачив та затвердив. Розпочинайте роботу з виготовлення зупинок громадського транспорту», – зазначив керманич міста.

Першочергову увагу приділять зупинкам, де підприємницька діяльність не здійснюється, але договірні відносини ще є. «Тут необхідно провести перемовини з представниками бізнесу, запропонувати їм нові місця, або у добровільному порядку розірвати договори, демонтувати старі, занедбані зупинки та встановити нові», – додав міський голова.