Print
Hits: 516

Начальник відділу транспорту, зв'язку та телекомунікаційних послуг Сергій ЯКОВЕНКО під час апаратної наради розповів про те, як працює міська транспортна система.

Посадовець повідомив про те, що тривають перевірки регулярності руху міського пасажирського автомобільного транспорту. У вівторок, 14 лютого, відстежували роботу транспорту, що рухається вул. Металургів в напрямку середмістя. Основна увага приділялась інтервалу руху на 13 автобусних маршрутах. Перевізникам надали рекомендації щодо коригування розкладів руху при відправленні з кінцевих зупинок. У середу, 15 лютого, відбулася контрольна перевірка роботи у вечірній час міського пасажирського транспорту, що курсує вул. Іллінська в напрямку центру міста. Основна увага приділялась своєчасному виконанню графіку руху на 11 автобусних маршрутах. Раніше зазначеного часу закінчили роботу на маршруті № 19 (ФОП Сезько О. В.) та № 52 (ТОВ «Сумипастранс»). За результатами склали акти, які направили перевізникам для усунення недоліків.

Очільник громади Олександр Лисенко зазначив, що профільний відділ має жорстко реагувати на такі порушення та вимагати від перевізників дотримання умов договору. У відповідь Сергій Яковенко повідомив, що це питання розглядали на нещодавньому засідання комісії з координації роботи міського пасажирського транспорту та обговорюватимуть на засіданні виконавчого комітету.

Також очільник громади доручив начальнику відділу транспорту, зв'язку та телекомунікаційних послуг провести серед приватних перевізників роз’яснювальну роботу стосовно неприпустимості залишення автобусів без нагляду у непристосованих для цього місцях, зокрема, біля житла водії. Адже в цьому випадку існує ймовірність доступу до техніки сторонніх осіб, що несе загрозу життю та здоров’ю пасажирів.