007.jpg

У четвер, 16 березня, за ініціативи департаменту комунікацій та інформаційної політики відбулася чергова зустріч представників міської ради, громадських активістів та творчої молоді, на якій детально розглянули тестові зразки адресних табличок та змоделювали їх вигляд на місцевості.

Головний спеціаліст департаменту комунікацій та інформаційної політики Наталія ТРОЯНОВСЬКА та начальник відділу управління стратегічного розвитку Марина БАСАНЕЦЬ представили зразки табличок, виготовлених за рекомендаціями брендбука Сум до застосування бренду в міському просторі.

Зразки табличок альтернативного дизайну запропонував громадський активіст, представник ГО «Сумська платформа реформ» Максим КОРНІЄНКО.

«Представлені зразки є достатньо прийнятними для розміщення на вулицях міста, але потребують певного доопрацювання, застосування місцевої «родзинки», – зазначила заступник начальника управління архітектури та містобудування Ольга БОНДАРЕНКО.

У результаті вирішили розробити ескіз адресної таблички з урахуванням усіх пропозицій та зауважень учасників зустрічі та долучити жителів громади до опитування і голосування за найкращий дизайн міської адресної таблички.

Нагадаємо, торік восени у рамках дерусифікації в Сумській міській ТГ змінили назви 211 проспектів, площ, вулиць, провулків та проїздів. Тож, постало питання розроблення рекомендацій щодо норм для виготовлення адресних табличок: як вони мають виглядати, який мати розмір та спосіб кріплення, де їх розміщувати тощо, адже адресні покажчики з актуальною інформацією та дизайном, легким для сприйняття, потрібні для якісної навігації в місті.