007.jpg

Таке доручення 13 червня під час щопонеділкової апаратної наради від міського голови Олександра ЛИСЕНКА отримав департамент інфраструктури.


За словами очільника вищевказаного структурного підрозділу Григорія ЯРЕМЕНКА, обслуговуючі організації виконують даний вид робіт безпосередньо у житловому секторі. Так, на сьогодні, у відповідності з графіком покосу трави, із 1045 здійснено покіс на 720 прибудинкових територіях, що становить 70% до плану. До кінця поточного місяця, сказав Григорій Яременко, черговий покіс трави буде завершено.

Серед обслуговуючих організацій, які найбільш добросовісно та вчасно здійснюють покіс трави на прибудинкових територіях, директор департаменту інфраструктури відзначив «КК «Коменерго-Суми» (97% виконання) та КП «Сумижилкомсервіс» (87% виконання).

Окрім того, комунальні підприємства міста також скошують траву. Зокрема, КП «Сумижилкомсервіс» та «Зеленбуд» працюють відповідно до своїх графіків. Після того, як було завершено травневий покіс, підприємства одразу розпочали червневий.

Проте заступник начальника управління «Інспекція з благоустрою міста Суми» Микола ЯКОВЕНКО зазначив, що в цьому питанні обслуговуючі організації мають бути активнішими, ніж суб’єкти підприємницької діяльності. Доки ситуація протилежна, адже останні вже наразі здійснюють покіс по 2-3 разу. До того ж, згідно з правилами благоустрою, трава не повинна перевищувати 10 см.

З даного питання, на позаминулому тижні відбулася нарада з керівниками ЖЕКів, до відома яких було доведено про необхідність покосу трави в найкоротший термін. Вже складено адміністративні протоколи на керівників ЖЕКів, які не виконують свої зобов’язання.

До 15 червня, додав Микола Яковенко, якщо не буде здійснено покіс трави на прибудинкових територіях, керівникам обслуговуючих організацій знову загрожують адміністративні протоколи по кожному будинку, де не виконані роботи.