0010.jpg

У Сумах Координаційна рада з питань громадського (партиципаторного) бюджету пропонує депутатам міської ради визначити обсяги фінансування проектів-переможців.

Планують розділити визначений у бюджеті розмір фінансування громадського бюджету у 5 млн грн. у пропорції 60 % на 40 %.

Перевага буде у так званих локальних проектів над загальноміськими. Тим самим, на думку членів Координаційної ради, буде збережено паритет серед проектів, пропонованих сумчанами, аби великі (з вартістю до 1 млн грн.) не «накрили» локальні з обсягом до 500 тис. грн. Тож і просять зарезервувати за локальними фінансовий ресурс у 3 млн грн. (або шість повних проектів), а решту 2 млн грн. залишити для загальноміських (два повні проекти).

Якщо депутати погодять такі зміни, у сумчан, які мріють про покращення у своїх дворах та мікрорайонах, стане більше шансів  реалізувати ці ідеї, а отже, і з’явиться бажання до активного продовження.  

Нагадаємо, що з 1 по 30 червня триває прийом проектів у рамках громадського (партиципаторного) бюджету м. Суми.

На проекти очікують або за адресою: пл. Незалежності, 2, каб. 60, департамент комунікацій та інформаційної політики або за електронною адресою This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Після їх опрацювання та експертної оцінки від структурних підрозділів міської ради проекти будуть виставлені на загальноміське голосування, яке відбудуться у жовтні тривалістю у два тижні. Сумчани матимуть право голосувати за один локальний та один загальноміський проекти.

Ініціативи, що наберуть найбільшу кількість голосів сумчан у межах визначеного фінансування, й стануть переможцями та будуть обов’язково реалізовані міською владою у 2017 році.