003.jpg

21 червня члени виконавчого комітету ухвалили рішення про проведення конкурсу з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування в м. Суми.

За словами начальника відділу транспорту, зв’язку та телекомунікації Сергія ЯКОВЕНКА на період підготовки та проведення даного конкурсу буде створений конкурсний комітет для визначення на конкурсних засадах юридичних та фізичних осіб-підприємців, які можуть виконувати необхідні обсяги перевезень і забезпечувати якість надання послуг з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування.

Такий, згідно з вимогами чинного законодавства, має складатися в рівних частинах з представників виконавчого органу, місцевого самоврядування та громадських організацій. 50% останніх мають працювати у сфері транспорту. 50% представників від останніх, в свою ж чергу, повинні спеціалізуватися на питаннях транспортної сфери.

Сергій Яковенко наголосив, що взяти участь у проведенні конкурсу представників громадських організацій запрошували ще з початку квітня поточного року. З цього часу на Інформаційному порталі Сумської міської ради розміщувалися відповідні оголошення. Необхідну кількість представників громадських організацій вдалося зареєструвати лише зовсім нещодавно.

Таким чином, до конкурсної комісії увійшли семеро представників органу місцевого самоврядування, троє – від громадських організацій в сфері транспорту: Максим СИЗОНЕНКО – За гідний вибір, Олександр РЯБОКОНЬ – За розвиток транспорту Сумщини, Андрій ЄМЕЦЬ – Суспільство та транспорт; від громадських організацій, що працюють в інших сферах – також троє: Володимир ДЕМЕНТОВ – Антикримінальний вибір,Віталій ЗІРКАНЬ – СМГО інвалідів «Доля», Максим КОЛЕСНИК – Сумська міська організація учасників бойових дій/АТО/на території України.