Print
Hits: 450

Директор КП «Міськводоканал» Анатолій САГАЧ долучився до міжнародного водного форуму, який відбувся минулого тижня в Яремче.

Разом із керівниками водоканалів України, представниками Уряду, місцевого самоврядування, бізнесу, а також міжнародних водних спільнот, асоціацій та гуманітарних організацій керівник сумського водоканалу взяв участь в обговоренні одним з ключових питань – фінансово-економічного стану підприємств водопровідно-каналізаційного господарства України.

«За відсутності економічно обґрунтованого тарифу та інших альтернативних механізмів фінансування водоканалам вкрай важко забезпечувати надійну роботу систем пожежогасіння, наповнення систем теплопостачання, не кажучи про безперебійність подачі води споживачам та модернізацію фондів. Сьогодні ми зібралися, щоб разом привернути увагу Уряду та донорських організацій до реальних умов, у яких підприємства галузі змушені працювати, щоб українці продовжували отримувати життєво необхідні послуги під час війни», - зазначив Анатолій Сагач.

Учасники форуму також обговорили ключові питання тарифної політики, пріоритети інституційних реформ, стратегії відновлення та розбудови водопровідної галузі, екологічні аспекти та технічні рішення з енергоощадження.

Під час форуму відбулись звітно-виборчі збори Асоціації «Укрводоканалекологія», на яких обрали президента Асоціації, затвердили новий склад Ради Асоціації та погодили план пріоритетних спільних дій учасників профільного об’єднання на поточний рік.

Традиційно в рамках заходу проводилася галузева виставка технологій та обладнання, на якій учасники експозиції презентували продукцію для сфери водопостачання, водовідведення та енергоощадження.