0010.jpg

У червні поточного року фахівцями Державної податкової інспекції у м. Сумах було встановлено 3 факти зберігання алкогольних напоїв в місцях, які не внесено до єдиного реєстру місць зберігання.

До того ж, ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями були відсутні.

Суб’єкти господарювання мають знати і пам’ятати, що за безліцензійну торгівлю алкогольними напоями доведеться сплатити фінансову санкцію у розмірі 17 тисяч гривень.

Як результат, загальна сума штрафних та фінансових санкцій до виявлених порушників склала 465,8 тисяч гривень.

Начальник відділу контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Державної податкової інспекції у м. Сумах Павло ПАРАФІЙНИК повідомляє: «Згідно законодавчої норми, з 1 липня 2015 року пиво вважається алкогольним напоєм. Для отримання права торгувати пінистим напоєм, суб’єкт господарювання повинен придбати ліцензію на роздрібну торгівлю алкогольними напоями. Щорічна плата за ліцензію протягом року становить 8 тисяч гривень на кожний окремий, зазначений в ліцензії електронний контрольно-касовий апарат у місті, на селищній території - 500 гривень».

У Державній податковій інспекції у м. Сумах наголошують, що займаєтися діяльністю і при цьому порушувати законодавство, це не тільки проблема для держави, це і прояв недобросовісної й непорядної конкуренції по відношенню до законослухняних платників.