0012.jpg

Аварія на самопливному каналізаційному колекторі по вул. Ярослава Мудруго не перша в цьому році. Ще у травні аварійною службою підприємства було замінено 6 метрів аварійної ділянки залізобетонної каналізаційної труби діаметром 800 м.

 Проте на початку червня диспетчерська служба водоканалу почала отримувати інформацію про утворення нових отворів на поверхні дорожнього покриття по вул. Ярослава Мудрого в районі житлових будинків № 5-18. Причина зрозуміла - подальше руйнування самопливної каналізації, яка вичерпала свій технічний ресурс і стала непридатною для використання. Небезпечна ділянка була огороджена, рух транспорту та пішоходів перекрито. 25 червня працівниками підприємства було замінено шляхом санації 14 метрів аварійної ділянки колектору.

У зв’язку з проведенням ремонтних робіт жителі центру міста незручностей через обмеження водопостачання не зазнали. Була організована цілодобова перекачка стоків, що дозволило виконати земляні роботи на глибині 3,5 м без відключення води. Процес усунення комунальної аварії по вул. Ярослава Мудрого контролював міський голова та профільний заступник.

Між тим, дані роботи мають лише оперативний, тимчасовий характер і не вирішують проблему в цілому, адже каналізаційна ділянка від вул. Засумська до вул. Лугової (довжиною близько 300 м) знаходиться в аварійному стані та потребує термінових заходів з капітального ремонту. Тому міською владою буде розглянута можливість виділення коштів на виконання необхідних робіт по забезпеченню сталого функціонування каналізаційної мережі по вул. Ярослава Мудрого.

У той час, КП «Міськводоканал» просить сумчан бути уважними та дотримуватись заходів безпеки при виявленні ділянок провалу чи просідання дорожнього покриття, не наближатися до них, а повідомляти диспетчерську службу підприємства за номерами: (0542) 700-168, 700-169.