006.jpg

В. о. міського голови Артем КОБЗАР доручив департаменту інспекційної роботи посилити контроль за відновленням асфальтового покриття після проведення земляних робіт.

«Нині по місту є багато ділянок, де проводились земляні роботи. Проте, після їх завершення місця розриття ніхто не доладував або ж виконав неякісно. Тож, треба посилити контроль щодо оперативності відновлення таких ділянок, і передбачати це ще на етапі видачі дозволів на виконання робіт», – зауважив посадовець під час апаратної наради.
Він дав доручення департаменту інспекційної роботи під час видачі дозволів отримувати від замовників чіткі терміни та виконавця усунення розриття, й надалі контролювати їх дотримання.

Також Артем Кобзар доручив опрацювати виділення коштів на відновлення покриття у тих місцях, де ремонтні роботи проводило КП «Міськводоканал». Головний інженер підприємства Олексій ЖУКОВ повідомив, що вони власними силами усувають наслідки ліквідації аварійних ситуацій на мережах там, де це не вимагає асфальтування. Натомість на таких ділянках як, наприклад, центральні автошляхи, є потреба в залученні спеціалізованих організацій. Робити це самостійно підприємство не може, бо не має ані коштів, адже такі витрати в тариф не закладені, ані відповідної кваліфікації персоналу й техніки. За попередніми підрахунками, на відповідні роботи КП «Міськводоканал» потрібно до 6 млн грн, а для ліквідації найбільш нагальних розриттів – 2 млн грн.