005.jpg

Під час щопонеділкової апаратної наради начальник відділу транспорту, зв'язку та телекомунікаційних послуг Сергій ЯКОВЕНКО доповів про роботу з забезпечення функціонування галузі пасажирських перевезень.

За словами посадовця, в середу, 15 травня, фахівці провели контрольну перевірку курсування міського пасажирського транспорту у вечірній час від зупинки «10-мкрн» в напрямку середмістя. Основну увагу приділяли своєчасному виконанню графіку руху на семи автобусних маршрутах. Про виявлені недоліки, які потребують усунення, повідомили перевізників.

Також цього дня працівники відділу транспорту, зв'язку та телекомунікаційних послуг долучилися до участі в онлайн-вебінарі «Стійкість муніципального громадського транспорту в умовах енергетичних криз», організованого Асоціацією «Енергоефективні міста України» (АЕМУ) та ГО «Vision Zero». Під час вебінару на прикладі Дніпра учасників ознайомили з практикою адаптації систем електротранспорту до планових і аварійних відключень електроенергії, а також із досвідом використання тролейбусів з автономним живленням в містах України.

Через застосування графіків відключення електроенергії з четверга, 16 травня, тролейбуси працювали не у повному складі. Для перевезення пасажирів в умовах обмеженої роботи електротранспорту приватні перевізники максимально подовжили роботу транспортних засобів на автобусних маршрутах загального користування. Так, на автобусних маршрутах, які обслуговуються приватними перевізниками, в будні працювало близько 180 одиниць транспорту.