004.jpg

На сумському «Міськводоканалі» відбулись планові навчання для операторів очисних установок.

Щодоби через очисні споруди водоканалу проходить близько 40 тис. м3 каналізаційних стічних вод. Тут відбуваються три стадії очищення: механічне, біологічне, та знезараження.

До 2020 року для дезінфекції очищеної води з вторинних відстійників перед їх скиданням у річку спеціалісти «Міськводоканалу» використовували рідкий хлор.

Але останні роки на підприємстві застосовують гіпохлорит натрію.

Застосування цього реагенту дозволило очисним спорудам вийти з переліку потенційно небезпечних об’єктів.

Гіпохлорит натрію менш токсичний, а отже, такий метод знезараження води є безпечнішим.

Але для захисту здоров’я працівників та екологічної безпеки довкілля на підприємстві проводяться планові тренування для чергового персоналу гіпохлоритної установки.

За легендою навчань працівники професійно відпрацювали алгоритм дій при можливих пошкодженнях корпусу накопичувальної місткості та виливу гіпохлориту натрію, відповідно до визначених завдань та інструкцій.

Сумські водоканалівці також відпрацювали план взаємодії з підрозділами ДСНС.

В рамках договору про аварійно-рятувальне обслуговування рятувальники 1-го державного аварійно-рятувального загону Головного управління ДСНС України в Сумській області обстежили територію станції очисних споруд, перевірили роботу пожежних гідрантів, надали рекомендації щодо удосконалення протиаварійного стану об’єктів на підприємстві.