001.jpg

Фахівці Сумського обласного центру контролю та профілактики хвороб дослідили воду, а рятувальники – дно в улюблених місцях відпочинку сумчан.

Спеціалісти центру в першій декаді червня відібрали проби на річці Псел (МОК «Витязь» та міський парк ім. Кожедуба), в озері Чеха та на Блакитних озерах. Результати досліджень показали, що вода відповідає всім санітарно-хімічним та санітарно-мікробіологічним показникам. Надалі під час купального сезону фахівці проводитимуть перевірку  двічі на місяць.

Аби літній відпочинок сумчан на міських водоймах був безпечним, працівники КУ «Сумська міська рятувально-водолазна служба» своєю чергою обстежили 4500 м2 дна в акваторії «Студентського пляжу» та 8000 м2 озера Чеха.

Зазначимо, що цього року комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Сумської міської ТГ визначила місцями масового відпочинку на водних об’єктах дві локації: у міському парку ім. Кожедуба та прибережну смугу озера Чеха. Згідно з цим рішенням тривають роботи з облаштування цих місць відповідно вимог.

В управлінні муніципальної безпеки нагадують, що, відпочиваючи на воді, слід пам'ятати про безпеку. Суворе та чітке дотримання правил збереже здоров'я та життя.