001.jpg

Працівники сумського водоканалу систематично проводять поточні ремонти та замінюють обладнання на очисних спорудах міста.

Останні збудовані в 70 – 80 роках минулого століття і давно потребують нагальної реконструкції, загальна вартість якої сягає
орієнтовно 1,6 млрд грн.

Комунальне підприємство постійно звертається до міжнародних донорських організацій з проханням допомогти модернізувати очисні споруди.

І поки закордонні партнери опрацьовують дані заявки, сумські водоканалівці регулярно проводять поточні ремонти застарілих інженерних конструкцій та часткову заміну зношеного обладнання.

Так, минулого тижня водоканалівці власними силами прочистили лотки на мулових ставках, виконали ремонтні роботи у вторинних відстійниках № 5, № 8 та на решітках у грабельному приміщенні станції очисних споруд.

На підприємстві інформують, що такі заходи дозволяють навіть в умовах підвищеного навантаження цілодобово здійснювати переважно стабільне очищення стічних вод та забезпечувати споживачів безперебійними послугами з водовідведення.