Print
Hits: 1422

Про те, що 4 липня у системі публічних електронних закупівель ProZorro було розміщено оголошення про закупівлю автобусів середньої місткості на загальну суму 7,7 млн. грн., повідомляють у КП «Електроавтотранс».

Тут інформують, що згідно з міською цільовою (комплексною) Программою розвитку міського пасажирського транспорту м. Суми на 2016 – 2018 роки у міській скарбниці були передбачені вищевказані кошти.

Що ж стосується закупівлі великих автобусів, це питання також на часі. Директор КП «Електроавтотранс» Віталій ОДНОРОГ зазначає, як тільки на сесії міськради буде розглядатися питання розподілу вільного залишку за перше півріччя поточного року, відразу буде внесено пропозицію про закупівлю автобусів великої пасажировмісткості.

Але на сьогодні, говорить Віталій Однорог, місту вкрай необхідні автобуси середньої місткості, адже для забезпечення якісного перевезення сумчан комунальним транспортом, щодня на лінію КП «Електроавтотранс» має випускати понад 17 автобусів. Проте у зв’язку із незадовільним технічним станом це робити важко.

До того ж, у відповідності до технічних умов автобуси повинні відповідати стандарту Євро-5 та бути облаштовані дизельними двигунами.

На даний час підприємство не має змоги забезпечувати обслуговування автобусів з газовим обладнанням, бо це потребує додаткових фінансових вливань. Зокрема, мова йде про оновлення матеріально-технічної бази та навчання персоналу.