005.jpg

Ділянка дороги від школи №7 до Курського ринку отримає друге дихання.

Щоправда ремонт покриття розпочнуть тільки після обстеження і за необхідності відновлення теплових і каналізаційних мереж, а також системи водопостачання. На цьому під час виїзної наради на відрізку автошляху по вул. Лесі Українки і вул. Романа Атаманюка (колишня 40 років Жовтня) наголосив міський голова Олександр Лисенко. В обговоренні подальшого алгоритму дій щодо оновлення мереж та ремонту дороги взяли участь начальник управління капітального будівництва і дорожнього господарства Віталій ШИЛОВ, депутат міської ради Олег ЛЕВЧЕНКО, представники КП «Місьководоканал», КП «Сумижилкомсервіс» і ТОВ «Сумитеплоенерго».

За словами начальника управління капітального будівництва і дорожнього господарства Віталія Шилова, проектно-кошторисна документація на ремонт дороги вже виготовлена, далі необхідно провести тендер. Як зазначив посадовець, реконструкцію асфальтного покриття шляховики зможуть розпочати у вересні поточного року.

Керманич Сум Олександр Лисенко доручив фахівцям КП «Міськводоканал» і ТОВ «Сумитеплоенерго» перевірити стан системи водопостачання, водовідведення і теплотраси.

«Спочатку потрібно обстежити комунікації та відремонтувати їх, а вже потім – відновлювати дорожнє покриття. У цьому плані повинна бути налагоджена ефективна комунікація між профільними структурними підрозділами міськради та представниками відповідних підприємств», – наголосив очільник обласного центру.

Також учасники наради проінспектували стан дороги по вул. Чибісова.

Місцеві жителі скаржаться, що замість асфальту в їхньому дворі суцільні вибоїни і калюжі, а дорога не бачила ремонту кілька десятиліть.

Після обговорення цієї проблеми з мешканцями міський голова доручив керівнику управління капітального будівництва і дорожнього господарства Віталію Шилову опрацювати це питання і віднайти можливість якомога швидше вирішити проблему.

А от по вул. Романа Атаманюка (колишня вул. 40 років Жовтня) оновлення дороги вже почалося. Окрім реконструкції асфальтного покриття тут обладнають і тротуари поблизу під’їздів, їх викладуть плиткою. Сумчани ж також планують долучитися до благоустрою прилеглої території та посадити біля будинку квіти.