004.jpg

За інформацією Головного управління ДФС у Сумській області, відповідні зміни до Порядку заповнення податкової накладної затвердило Міністерство фінансів України.

Зокрема, нововведення стосуються алгоритму складання зведених податкових накладних платниками податку, які здійснюють безперервне або ритмічне постачання електричної та/або теплової енергії, вугілля та/або продуктів його збагачення.

Відтепер, покупцям - платникам податку зведені податкові накладні на кожного платника податку, з яким постачання мають вищезазначений характер, можна складати не пізніше останнього дня місяця, в якому отримано кошти, з урахуванням усієї суми отриманих коштів протягом такого місяця.

А от покупцям - особам, не зареєстрованим платниками податку, – дозволили складати не пізніше останнього дня місяця, в якому отримано кошти, зведену податкову накладну з урахуванням усієї суми отриманих коштів протягом такого місяця.

Крім цього, наказом внесено зміни до форми податкової декларації з податку на додану вартість, Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість та Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість.