005.jpg

До комунальної власності територіальної громади міста Суми зарахували 86 нових дитячих майданчиків. Таке рішення депутати ухвалили 7 липня під час II пленарного засідання XII сесії Сумської міської ради.

«Ми сьогодні прийняли рішення по нових майданчиках, зведених у 2013-2015 рр., на яких є сертифікати і відповідна документація. Потрібно ще буде вирішувати подальшу долю тих майданчиків, що нині без документів, які сумчани обладнали власними зусиллями або встановили претенденти на депутатське крісло під час передвиборчої кампанії», – зазначив міський голова Олександр ЛИСЕНКО.

Також керманич обласного центру наголосив на тому, що прийняття дитячих майданчиків у комунальну власність – це питання безпеки підростаючого покоління і естетичного вигляду об’єктів інфраструктури.

Заступник міського голови Олександр ЖУРБА зазначив, що нині у Сумах існує єдиний управитель, на балансі якого обліковуються усі будинки житлового фонду.

«Згідно з постановою Кабміну утримання дитячих майданчиків закладено в тарифі, який сплачують мешканці надавачам послуг. Відповідно до бюджетного законодавства ми не маємо права витрачати бюджетні кошти на утримання дитячих майданчиків, розташованих на прибудинковій території», – резюмував посадовець.

Директор департаменту інфраструктури міста Григорій ЯРЕМЕНКО пояснив, що дитячі майданчики мають бути передані на баланс «Сумижитла», оскільки згідно із чинним законодавством будинки і всі споруди, які встановлені на прибудинковій території, визнані спільною сумісною власністю мешканців.

«Відтак, пропонується об’єкти, розміщені на прибудинковій території, яка, в свою чергу, перебуває на балансі «Сумижитла», передати саме на його баланс з подальшим укладенням договорів з підприємствами, що надають послуги з утримання будинків», – наголосив Олександр Журба.

Виконати рішення міських депутатів мають до 1 серпня. Відповідатимуть за організацію, хід та результати цієї процедури профільні заступники міського голови, а також керівник департаменту інфраструктури міста.