Print
Hits: 1376

Міські дитячі поліклініки та відділення сімейної медицини отримали перший транш довгоочікуваних вакцин з Міністерства охорони здоров’я України. Про це повідомляють у відділі охорони здоров’я.

У розпорядженні сумських медиків наразі 2000 доз комбінованої вакцини проти дифтерії, кашлюка, правця, поліомієліту та гемофільної інфекції (18 % від потреби), 2000 доз моновакцини проти гепатиту В (20% від потреби), а також 950 доз моновакцину проти гемофільної інфекції (10% від потреби).

Фахівці наголошують, спершу буде щеплена малеча, що належить до соціально уразливих верств населення. Йдеться про дітей пільгових категорій (діти воїнів АТО, діти-сироти, діти-інваліди, діти з багатодітних родин, діти з малозабезпечених сімей).

Також першочергово щеплюватимуть дітей, що підпадають під найбільший ризик інфікування – малюки, які не мають жодного щеплення.

Лікарі нагадують, що дітям, які не мають щеплення проти туберкульозу (БЦЖ), та яким виповнилося 6 місяців від народження, спочатку повинні пройти туберкулінодіагностику (пробу Манту), яку проводять в дитячих поліклініках щоп’ятниці.

Після оцінки реакції Манту через 72 години (у понеділок) за умов відсутності протипоказань дитину можна щепити у день вакцинації (у наступний вівторок чи четвер).

Спеціалісти наголошують, щеплювати малечу можна тільки після огляду лікарем-педіатром або сімейним лікарем за умов відсутності протипоказань до вакцинації. Крім того, медики зазначають, якщо дитина отримала будь - яке щеплення, то наступне буде проведено не раніше 30 днів.