003.jpg

КП «Міськводоканал» зобразили в особливій серії поштових марок «Розстріляна вода».

Асоціація «Укрводоканалекологія» разом з АТ «Укрпошта» презентували серію марок на IX Lviv Eco Forum’24. Марки символізують незламність і стійкість українських водоканалів у час повномасштабної військової агресії з боку росії.

Над ескізами унікальних марок працював відомий український художник-графік – Олексій КУСТОВСЬКИЙ.

На марках зображені дев’ять міст-героїв, для яких наслідки ворожих атак були особливо масштабні й тяжкі – це й руйнування інфраструктури, зокрема водопровідної і каналізаційної системи, і загибель співробітників. Але попри всі складні й небезпечні умови їх колективи вистояли, працюють і відновлюються.

Ці марки – вшанування тих, хто щодня бореться за безперебійне водопостачання українських міст, – акцентував на презентації президент Асоціації «Укрводоканалекологія» Дмитро НОВИЦЬКИЙ.

«Вода залишається життєдайним ресурсом, навіть під натиском військової агресії. Водоканали України продовжують забезпечувати людей водою, попри загрози та блекаути», – розповів пан Новицький.

«Сумська вода це не марки, і не малюнки, це – ваші співробітники. Це диспетчери, це пресслужба, яка 24/7 інформує про зміни, це ваша аварійна служба, слюсарі, які працюють і вдень і вночі. Немає такої марки у світі, яка б показала всю вашу відданість справі. Дякуємо що працюєте для сумчан», – так оцінив роботу сумського водоканалу один із сумчан на сторінці підприємства у мережі Facebook.