004.jpg

У Покровському сквері працівники КП «Зеленбуд» встановили оригінальну малу архітектурну споруду.

На дерев’яній основі у формі пластини, яку художники використовують при написанні полотна, закріпили горщики з петуніями і чорнобривцями.

Як зазначив директор КП «Зеленбуд» Володимир ЛАВРИК, окрім палітри приблизно на цій же локації розмістять ще один елемент композиції – тюбик.

«Загалом в Сумах вже висадили близько 120 тисяч однорічних рослин. Цю цифру плануємо збільшити до 200 – 220 тисяч. Левову частку квітів хочемо зберегти до кінця серпня – початку вересня, аби заквітчати територію обласного центру до Дня Незалежності України та Дня міста», – додав Володимир Лаврик.

Міський голова Олександр Лисенко запевняє, що нині у пріоритеті влади не тільки вирішення стратегічних загальноміських проблем, як-от реконструкція доріг, капітальний ремонт будинків та інших інфраструктурних об’єктів, а й локальні завдання естетичного характеру. Приміром, облаштування парків і скверів, оснащення рекреаційних зон міста лавочками, а також озеленення Сум.

«Такі нестандартні композиції прикрашають наше місто, роблять його ошатнішим, яскравішим і привабливішим для туристів. Ми докладаємо максимум зусиль для того, щоб Суми були не тільки чистим, а і красивим містом. Крім того, озеленення сприяє збереженню навколишнього середовища», – зазначив Олександр Лисенко.

Працівники ж «Зеленбуду» говорять, на цьому зупиняться не збираються. У центрі міста хочуть створити сквер Щастя. Сумчан же закликають не знищувати висаджені рослини і не пошкоджувати композиції. Говорять, ексклюзивне оформлення міського ландшафту – спільна справа усіх жителів Сум.