0012.jpg

У Сумах фахівці Управління Держпраці у Сумській області позапланово перевірили фізичних осіб-підприємців, що здійснюють підприємницьку діяльність у закладах харчування, розміщених в районі ТЦ «Київ».

Зокрема, інспектували дотримання суб’єктами господарювання законодавства про працю та загальнообов’язкове державне страхування.

Як виявилося, перевірки пройшли не всі - двоє фізичних осіб-підприємців допустили до роботи шість працівників без оформлення з ними трудових договорів. В управлінні наголошують, що це є порушенням Кодексу законів про працю, відповідно до ст. 265 якого на підприємців було накладено штрафні санкції, загальна сума яких складає 261 тис. грн.

Штраф саме у такому розмірі підприємцям доведеться сплатити за те, що брали на роботу працівників, які не проходили відповідних медичних оглядів та не мають санітарних книжок. Окрім того, що таке несумлінне ставлення роботодавців може нашкодити виробничому процесу, але й негативно відобразитися на здоров’ї відвідувачів.

Для тих, хто бажає влаштуватися на роботу, у Державній Службі України з питань праці наголошують, що саме трудові договори між роботодавцями та працівниками гарантують соціальний захист останніх, регламентують права та відповідальність обох сторін, забезпечують виконання ними обов’язків.