Print
Hits: 4857

27-а Сумська реактивна артилерійська бригада запрошує на військову службу за контрактом.

Про вимоги до кандидатів, а також особливості та перспективи служби за контрактом ішлось під час прес-туру 21 липня.

За словами заступника командира 27-ої Сумської реактивної артилерійської бригади по роботі з особовим складом Дмитра ГОРБА , їхнє військове з'єднання наразі укомплектоване приблизно наполовину. Потреба у військових, враховуючи вакансії у 41-му окремому мотопіхотному батальйоні, який віднедавна перебуває у підпорядкуванні артбригади, становить понад 1000 чоловік. Є вільні посади командирів бойових машин, операторів, наводчиків, водіїв, стрільців, стрільців-гранатометників.

Основні вимоги до кандидатів – мотиваційна готовність та відповідна фізична підготовка.

На військову службу за контрактом беруть чоловіків віком 60 років, але за умови успішного проходження медичної комісії. Вакансій для жінок в артбригаді поки немає.

«Якщо військовослужбовці йдуть по прямій військово-обліковій спеціальності, то їх призивають одразу до військової частини, якщо їм потрібне перенавчання, проходять через навчальний центр», – зазначив Дмитро Горб.

Сучасне українське військо відрізняється від того, що було ще кілька років тому, зауважив військовий зі стажем начальник штабу 41-го окремого мотопіхотного батальйону Роман ПОЗНЯК. Так, у кращий бік змінилось ставлення держави до армії та військовиків, зокрема в плані матеріального забезпечення та соціального захисту контрактників.

Щомісячне грошове забезпечення контрактників наразі складає від 7 тис. грн. Також вони мають право на регламентований робочий тиждень із двома вихідними (крім занять із бойової готовності та чергувань), безоплатну медичну допомогу та санаторно-курортне лікування, безоплатне харчування, значно вищий ніж у цивільному секторі розмір пенсійного забезпечення та можливість отримання його за вислугою років, надання інших соціальних гарантій у відповідності до Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», можливість кар'єрного зростання та здобуття безкоштовно вищої освіти.

«Контракт – це неминуче, і на нього треба було переходити давно. Строкова служба це не професійно. Держава затрачує колосальні кошти на навчання строковиків, котрі прийшли на рік чи дев'ять місяців, але підготувати за цей час професіоналів не можливо, водночас військова справа нині вимагає наукового підходу», – наголосив Роман Позняк.

Командир відділення розвідувального взводу 41-го окремого мотопіхотного батальйону Олег ТРАВЕНЬ потрапив до війська по мобілізації. Вже за півроку вирішив піти на службу за контрактом. До війська вже призвичаївся, тепер звикає до життя в Сумах. Незабаром до міста з Київщини переїде і його родина.

Охочі потрапити на службу за контрактом 27-ої Сумської реактивної артилерійської бригади мають спочатку звернутись безпосередньо до військової частини. Там їхні кандидатури розглянуть відділення по роботі з особовим складом та відділення персоналу. У разі позитивного висновку, за добу майбутнім військовослужбовцям видадуть клопотання, яке необхідно буде подати до військкомату.