Print
Hits: 1224

Державна податкова інспекція у м. Сумах повідомляє про те, що з початку липня розпочато відлік для сплати податкових зобов’язань власниками авто еліт-класу.

А це означає, що сумські фізичні особи, які мають у своїй власності розкішний автомобіль, вже отримали податкове повідомлення-рішення про сплату транспортного податку. Згідно Закону України від 24 грудня 2015 року №909-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році», вони мають 60 днів для його сплати від дня отримання зазначеного повідомлення.

На сьогодні половина терміну, відведеного на сплату, вже минула і залишилося 30 днів, щоб розрахуватися з державою.

В Державній податковій інспекції у м. Сумах нагадують, податкові рішення-повідомлення про сплату транспортного податку надсилаються громадянам до 1 липня за місцем їхньої реєстрації. У 2016 році кожен власник легкового автомобіля, з року випуску якого минуло не більше п’яти років та середньоринкова вартість якого становить понад 1,03 мільйонів гривень (750 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного року), повинен сплатити транспортний податок у розмірі 25 тисяч гривень за кожен легковий автомобіль, що є об'єктом оподаткування.

Треба пам’ятати, що у випадку спливу п’ятирічного віку легкового автомобіля протягом звітного року, податок сплачується за період з 1 січня 2016 року до початку місяця, наступного за місяцем, в якому автомобіль досяг віку п’яти років.