004.jpg

Для забезпечення стабільної роботи водопровідно-каналізаційного господарства міста в умовах сезонного зниження температури, КП «Міськводоканал» виконує комплекс заходів з ревізії та ремонту об’єктів підприємства та підготовки їх до роботи в осінньо-зимовий період.

У переліку робіт – підготовка споруд та обладнання шести водопровідних та 19 каналізаційних насосних станцій, здійснення ремонту і заміни 800 м водопровідних та 400 м каналізаційних мереж.

Особлива увага на підприємстві приділяється технічному стану електрообладнання, підготовці резервних джерел живлення, утепленню виробничих і побутових приміщень.

Загалом до опалювального сезону планується виконати промивку 16 резервуарів чистої води та 134,4 км вуличних водопровідних мереж.

У планах – ремонт павільйонів над люками РЧВ на Ново-Оболонському та Тополянському водозаборах, заміна водовідливів на павільйонах свердловин Токарівського та Лучанського водозаборів, ремонт покрівлі розподільчої підстанції Лепехівського водозабору та ін.

Фахівці підприємства обстежать стан дюкерних переходів водомереж через річки Сумку, Псел, Стрілку, утеплять вантузи, випуски та відремонтують покрівлі з заміною водовідливів на КНС-2, КНС-6, 6А, КНС-8, КНС-9.

Щодо газового господарства комунальним підприємством планується проведення гідравлічного випробування та промивання системи опалення будівель АПК. Буде здійснено профілактичний ремонт газового обладнання ГРУ, котельні та проведена ревізія запірної арматури по теплопунктах і тепломережах.

Підготовка до осінньо-зимового періоду 2016-2017 років здійснюється відповідно до рішення виконавчого комітету 19 квітня 2016 (№ 194). На його виконання та у межах повсякденної роботи фахівцями КП «Міськводоканал» здійснюється своєчасна підготовка водопровідно-каналізаційного господарства до сталого проходження осінньо-зимового періоду без виникнення аварійних ситуацій надзвичайного характеру.