003.jpg

Виконавчий комітет встановив тарифи на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій товариства з обмеженою відповідальністю «Керуюча компанія «Коменерго-Суми».

Відповідне рішення було ухвалене на засіданні «міського уряду» 16 серпня.

Підприємство здійснило і подало на розгляд виконкому економічно обґрунтовані розрахунки нового розміру комірного для більш, ніж 250 будинків, які обслуговує. Відтепер тариф для багатоповерхівок складатиме від 2,3 грн. до 2,6 грн. за 1 м. кв. в залежності від поверховості та стану будинку. Для одноповерхових будинків, а таких чимало, тариф становитиме 0,5 грн. за квадратний метр.

Потреба у зміні вартості послуг «Коменерго-Суми» обґрунтувало зростанням розміру мінімальної заробітної плати, збільшенням вартості матеріалів, електроенергії, паливно-мастильних матеріалів та послуг підрядних організацій, зокрема, з обслуговування ліфтів. В останнє тарифи для підприємства встановлювалися у 2009 та 2013 роках.

За кошти, які надходять від сумчан за нині діючою вартістю комірного, підприємство не в змозі надавати повноцінні послуги та виконувати роботи, у тому числі з поточного ремонту. За словами директора «Коменерго-Суми» Євгена КОСЯНЕНКА, навіть самі мешканці багатоповерхівок звертаються до керівника з пропозиціям щодо необхідності підвищити тариф для якісного обслуговування житла.

Зауважимо, що розрахунки тарифів пройшли усі необхідні процедури, зокрема оприлюднення для ознайомлення мешканців житлових будинків. Виконавчий комітет двічі повертав на доопрацювання проект рішення щодо встановлення нового тарифу для підприємства. Під час підготовки проекту рішення були враховані зауваження та пропозиції як членів виконавчого комітету, так і мешканців.