004.jpg

18 серпня відбулось чергове засідання міської комісії з з питань погашення заборгованості з заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, реалізації державної політики зайнятості населення, створення робочих місць та легалізації.

Члени комісії розглянули ситуацію з виплатою заробітної плати на восьми підприємствах, де утворилась заборгованість із заробітної плати в загальній сумі 6 054,4 тис. грн.

Заслухано керівників ТОВ «Сумиспортінвест», ПАТ «Виробничо-енергетична компанія «Сумигазмаш», арбітражного керуючого, який здійснює ліквідаційну процедуру по підприємствах-банкрутах ПВКМП «НАСА», ПАТ «Сумиоблагротехсервіс» та ПАТ «Сумський фарфоровий завод».

Участь у засідання взяли представники місцевої прокуратури та міського відділу поліції.
Взято до уваги запевнення директора ТОВ «Сумиспортінвест» та ліквідатора ПВКМП «НАСА» щодо погашення боргів по заробітній платі в термін до 1 жовтня поточного року та 1 квітня наступного року відповідно.

Вирішено направити листи до:

  • Сумської місцевої прокуратури та Сумського відділу поліції про вжиття відповідних заходів реагування до посадових осіб ПП «Суми-Капітал», де відбувається приріст боргів із заробітної плати та управління Держпраці у Сумській області щодо проведення перевірки дотримання трудового законодавства у цьому підприємстві,
  • управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Сумській області щодо прискорення примусового стягнення коштів з боржника на користь ПАТ «Сумиоблагротехсервіс».

Всього з початку року на дев'яти засіданнях комісії розглянуто ситуацію з виплатою заробітної плати на 27 підприємствах, які мали 65 012 тис. грн. боргів, заслухано представників 18 підприємств.

За рішенням комісії направлялись звернення до засновників дев'яти підприємств-боржників, з якими відсутній зв’язок і їхнім керівниками не повідомлено органи статистики про погашення боргів, щодо вирішення питання подальшого існування цих підприємств; дебіторів чотирьох підприємств-боржників щодо вжиття заходів із прискорення розрахунків за виконані роботи та надані послуги; Сумського відділу поліції та Сумської місцевої прокуратури про вжиття заходів реагування до п'яти керівників підприємств, які не забезпечують виконання графіків погашення заборгованості по заробітній платі та допускають її приріст.

Крім того, переліки підприємств-боржників із заробітної плати надаються щотижня до Сумської місцевої прокуратури та щомісяця до управління Держпраці у Сумській області.

У результаті проведеної з початку року роботи погашено заборгованість із заробітної плати на дев'яти підприємствах в загальній сумі 1 514,3 тис. грн., трьома підприємствами сплачено 8 595,6 тис. грн. внесків по відшкодуванню витрат на виплату і доставку пільгових пенсій, 15 підприємствами – 6 596,5 тис. грн. єдиного соціального внеску та 15 підприємствами – 46 050,7 тис. грн. податку з доходів фізичних осіб від погашення боргів із заробітної плати або часткової їх виплати.