003.jpg

Виконавчий комітет на позачерговому засіданні 6 вересня ухвалив два рішення, що стосуються організації та проведення конкурсу з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування в м. Суми.

Йдеться про організацію проведення конкурсу з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування, а також про проведення конкурсу з визначення підприємства (організації) для здійснення функцій робочого органу.

Повторний розгляд даних питань був зумовлений тим, що після першого прийняття рішення виконавчий комітет отримав підтвердження про те, що це регуляторний акт, отже вимагає дотримання відповідної процедури.

За словами начальника відділу транспорту, зв'язку та телекомунікаційних послуг Сергія ЯКОВЕНКА, за час оприлюднення проекту рішення жодних зауважень чи пропозицій ні від перевізників, ні від громадськості не надійшло.

Вже під час розгляду питання про організацію проведення конкурсу з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах виконавчим комітетом начальник профільного відділу вийшов із пропозицією внести ряд змін, зокрема встановити час початку роботи транспорту раніше 6:00.

Втім, як зауважив заступник міського голови, керуючий справами виконавчого комітету Віктор ВОЛОНТИРЕЦЬ, у цьому разі доведеться знову розпочинати процедуру прийняття регуляторного акта, а, отже, проведення конкурсу знову відтерміновується.

Зважаючи на це, міський голова Олександр ЛИСЕНКО запропонував врахувати цю та інші правки вже при формуванні договорів із перевізниками.

«Цими рішеннями визначаються робочий орган та умови проведення конкурсу, тобто, до чого мають готуватись учасники конкурсу, і які вимоги ставить виконавчий комітет, точніше відповідна Постанова Кабінету Міністрів України. Після того, як буде визначений робочий орган, виконавчий комітет ухвалить рішення про дату проведення відповідного конкурсу», – прокоментував прийняті рішення, Віктор Волонтирець.

Відбутись конкурс може не раніше ніж через два місяці. До оголошення переможців на маршрутах працюватимуть нинішні перевізники, для цього договори з ними тимчасово продовжать (термін дії чинних спливає у жовтні).