002.jpg

У Сумах з’ясовують законність розміщення вивісок та реклами на фасадах будівель. Розпочали з центральної вулиці нашого міста.

Протягом двох днів комісія у складі представників управління архітектури та містобудування, управління «Інспекція з благоустрою міста Суми» та поліції охорони оглянула з півтора десятка будівель на Соборній.

За словами головного архітектора Сум Андрія КРИВЦОВА, на кожний вид реклами повинен бути дозвільний документ, наданий місцевими органами влади. Тож учасники рейду визначали наявність у підприємців дозволів на розміщення вивісок чи реклами, порівнювали відповідність проекту розміщення (якщо такі є) з реально встановленими об’єктами зовнішньої реклами.

Приємно, що серед загалу є підприємці, які дотримуються відповідних рішень міської ради та її виконавчого комітету, діючого законодавства. Та все ж, представники влади виявили і таких, хто нехтують встановленими вимогами. На них складають адміністративні протоколи - їх вже дев’ять. Дехто з підприємців вже оформлює відповідні документи на розміщення реклами.

Такі рейди триватимуть й надалі, переконують посадовці.