Print
Hits: 1385

Минулого тижня в Сумах ліквідували амброзію на площі понад 1000 квадратних метрів.

Як повідомив директор департаменту інфраструктури міста Григорій ЯРЕМЕНКО, впродовж тижня від небезпечного алергену очистили 1400 м2 території міста. КП «Зеленбуд» видалило 500 м2 в районі о. Чеха, 250 м2 – в парку ім. Кожедуба, 350 м2 –по вул. Прокоф’єва. Ще 200 м2 амброзії в районі вул. Роменської прибрало КП «Сумижилкомсервіс».

На цей тиждень заплановані роботи з ліквідації насаджень амброзії в районі о. Чеха, вул. Ковпака та біля Свято-Троїцького собору. Планують ліквідувати близько 1100 м2. Загалом, у Сумах вже знешкоджено 4150 м2 насаджень цієї рослини.

«Роботи ведуться за графіком. Завершеня їх виконання – 30 вересня», – зазначив Григорій Яременко.

Начальник управління «Інспекція з благоустрою м. Суми» Руслан ГОЛОПЬОРОВ додав, що минулого тижня було виявлено ще 7 місць, де також росте ця рослина. Мова йде про вул. Г. Кондратьєва, район озера Дурова, вул. Охтирську, вул. М. Вовчок, вул. Лебединську та вул. Скрябіна. Всі списки були передані до департаменту інфраструктури. «Працюємо в даному напрямку щодня. При виявленні місць, де росте амброзія, передаємо цю інформацію до департаменту інфраструктури міста» – повідомив посадовець.

Нагадаємо, три тижні тому міський голова Олександр ЛИСЕНКО доручив керівництву департаменту інфраструктури міста та управлінню «Інспекція з благоустрою міста Суми» постійно виявляти та ліквідовувати насадження амброзії на території міста, а про результати відповідної роботи доповідати на щопонеділковій нараді міських посадовців.

Окрім цього, відповідні структурні підрозділи отримали від міського голови завдання спільно з відділом з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення, та управлінням Держпродспоживслужби скласти план заходів, які щороку вживатимуть для знищення цієї рослини.