006.jpg

Очільник обласного центру Олександр ЛИСЕНКО під час апаратної наради 19 вересня виступив з ініціативою створення в місті Програми модернізації та розвитку централізованої систем водопостачання та водовідведення.

На переконання керманича Сум, це сьогодні вкрай необхідно з огляду на те, що ситуація у цих сферах далека від ідеальної.

«Якщо ми говоримо про водопостачання, то тут ситуація більш-менш стабільна. Система ж водовідведення, я вважаю, в нас взагалі відсутня. Ливневих каналізацій у нас немає », – сказав міський голова.

Для того, щоб ситуацію виправити, треба дотримуватися всіх рекомендацій Уряду щодо енергозбереження та енергоефективності, які також необхідно враховувати при розробці даної Програми, переконаний очільник міста. Першочерговим завданням Олександр Лисенко визначив модернізацію старих мереж та свердловин. Нині ця робота ведеться по пров. Громадянському, вул. Курській, вул. Прокоф’єва, вул. К. Зеленко, вул. Машинобудівників. Сьогодні КП «Міськводоканал» розпочало заміну труб по вул. Ярослава Мудрого.

Проте, переконаний Олександр Лисенко, таким шляхом вирішення наболілих проблем для міста має піти кожен структурний підрозділ та підприємство міської ради. Тому міський голова дав доручення кожному з них найближчим часом визначитися із найбільш глобальними проблемами та запропонувати Програму, що дозволить їх вирішити.