0012.jpg

Члени виконавчого комітету розглянули питання подальшого існування наземного пішохідного переходу між універмагом «Київ» та закладом швидкого харчування «Макдональдз».

Питання організації руху пішоходів на цій ділянці набуло суспільного резонансу.

До Єдиної системи місцевих петицій було подано та за дуже нетривалий термін підтримано сумчанами дві протилежні за змістом петиції: ліквідувати пішохідний перехід та залишити його функціонування. Дискусія щодо його необхідності розгорнулася і у соцмережах.

«Ми взяли до уваги аргументи обох сторін. На сьогодні члени виконкому, враховуючи все, вважають за необхідне залишити там пішохідний перехід, – зазначив заступник міського голови, керуючий справами виконавчого комітету Віктор ВОЛОНТИРЕЦЬ. – Вчора ми слухали думки управління архітектури та містобудування. Цей перехід міг би бути з іншого боку, але там кіоски, які були встановлені без нормативів. Робити там перехід до їх знесення не можливо. Тому поки все залишається як є».

Нагадаємо, раніше сумчани пропонували встановити на цьому місці світлофор або збудувати надземний перехід, але обидві петиції були відхилені через зауваження правоохоронців та архітекторів.