003.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО зранку провів нараду з керівництвом ТОВ «Сумитеплоенерго», на якій обговорили актуальні питання забезпечення сумчан теплом і гарячою водою.

Були обговорені питання тарифної політики, дооснащення будинків міста лічильниками та впровадження новітніх технологій щодо утилізації тепла вихідних газів.

Олександр Лисенко наголосив на тому, що міська влада спільно з теплопостачальними організаціями постійно працюють над тим, аби добитись зниження тарифів на опалення та гарячу воду. І є позитивні зрушення у цьому питанні. Так, Постановою Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) із 1 вересня вартість 1Гкал для ТОВ «Сумитеплоенерго» знизилась на 90 грн. Як повідомив директор Олександр РИБАЛКА, наразі на розгляді в НКРЕКП знаходиться постанова щодо відповідного встановлення зменшених тарифів на опалення та гарячу воду із розрахунку на метр квадратний і на метр кубічний. У цьому разі вартість опалення для споживачів становитиме 32,68 грн/ м2, гарячого водопостачання – 69,63 грн/м3 (за умови підключення рушникосушильників до системи гарячого водопостачання) та 64,29грн/м3 (за відсутності рушникосушильників). Розрахунки здійснено з урахуванням ПДВ.

«Питання тарифів – найголовніші для міської влади», – вкотре наголосив міський голова. – Ми працюємо над тим, щоб впровадження сучасних технологій сприяло зменшенню тарифів на тепло та гарячу воду, тим самим знизивши фінансове навантаження на гаманці сумських родин».

Серед можливостей зниження тарифів – оснащення будинків лічильниками та модернізація системи.

За словами заступника директора ТОВ «Сумитеплоенерго» Надії ПОКУТНЬОЇ, жителі будинків, в яких є прилади обліку тепла, у 99 % випадків сплачують за опалення на 20 % менше.

Зважаючи на важливість питання, міський голова та керівництво теплопостачальної організації домовились наступного тижня провести додаткову зустріч, присвячену цій темі.

Також міський голова доручив керівництву теплопостачальної організації розглянути можливість впровадження в Сумах технологій щодо утилізації тепла вихідних газів і доповісти йому.